Cum să alegeți un nume de domeniu și o companie de gazduire pentru bloguri si website.

Găzduire rapidă și fiabilă, copii de rezervă și securitate

Alegerea domeniului web și pachetul de găzduire vă vor defini website pentru lunile următoare și astea ar putea face diferența dintre succes și eșec. Mulți bloggeri pentru prima dată se grăbesc în acest proces și ajung la un domeniu care nu bifează nici una din urmatoarele: o gazdă care este fie prea scumpă, fie prea ineficientă; și, ca urmare, un blog care este destinat să eșueze.

Așadar, acordați-vă timp și citiți acest capitol înainte de a vă pune la bataie cardul de credit și a face un salt către pornirea propriului blog sau a propriei afacere.

Alegerea numelui dvs. de domeniu

Majoritatea marilor utilizatori sunt de părere că un domeniu bun este unul care se potrivește cu numele sau marca lor și unul care este ieftin. La urma urmei, un domeniu este doar un domeniu, nu?

Ei bine, nu chiar. Domeniul dvs. trebuie să fie atrăgător și relevant și, dacă este posibil, ar trebui să conțină și un cuvânt cheie sau o frază utilă. Acest site web este un bun exemplu în acest sens. Dacă cineva dorește să știe să își creeze propriul blog, ar putea tasta „Cum să construiesc un blog” în Google. Și pentru că acesta este numele acestui site, pentru că este în domeniu și pentru că este un cuvânt cheie care este prezentat în tot acest ghid, există șanse mari ca acesta să fie primul site pe care îl văd.

Lucrul important de reținut este că acesta nu ar trebui să fie un caz în care domeniul tău se potrivește cu numele tău, ci numele tău care se potrivește domeniului tău. Cu alte cuvinte, domeniul ar trebui să vină înainte de nume. Așadar, gândește-te la ceva care are sens pentru website-ul tău și al domeniului în care te afli. Gândește-te la ceva care conține un cuvânt cheie bun sau două și apoi folosește-l ca domeniu. Dacă puteți găsi cuvântul cheie principal în domeniul dvs. și în titlu, atunci sunteți la început.

În ceea ce privește locul în care îți cumperi domeniul, nu sunt toate la fel. Domeniul în sine va fi cu siguranță același, dar serviciul pe care îl veți primi nu poate fi și nici opțiunile de redirecționare, reînnoire, oferte speciale și o serie de alte lucruri. Prețul este important, dar nu este totul.

Pentru inregistrare domenii va recomandăm remsit, domenii .ro la 9.80 Euro pe an fară pachet de hosting inclus.

Nu vă încredeți într-o companie pur și simplu pentru că o cunoașteți din panourile publicitare sau din reclamele lor spumoase (ne gândim la o companie în special aici). Acea companie are o cotă de piață imensă, iar din cauza cotei de piață, alte companii reduc cu disperare prețurile pentru a atrage clienți și a rămâne pe linia de plutire. Puteți profita de asta și puteți scoate un domeniu foarte ieftin, asigurați-vă doar că aveți de-a face cu o companie de renume (o căutare pe Google, Facebook sau un site de recenzie vă va spune tot ce trebuie să știți despre asta). De fapt, dacă ar fi să ignorați acele campanii publicitare cu buget mare și să dați pur și simplu o cautare în Google și sa cautati site-uri de recenzie, veți descoperi reclame și mărturii,unele din ele nu au cea mai bună reputație pentru calitate, pret sau serviciu. Este vorba doar despre puterea mărcii. Hellmann's este posibil să nu aibă cele mai bune gusturi de maioneză; Este posibil ca Zewa să nu fie facuta din cele mai bune țesuturi; și Urgo poate să nu fie singurul producator de plasturi, dar acestea sunt companiile pe care le asociem cu acel produs, așa că acolo mergem când avem nevoie de acel produs.

În ceea ce privește extensia de domeniu, este întotdeauna cel mai bine să vă concentrați pe .ro daca publicul tinta este doar din Romania. Dacă sunteți în afara SUA, ar trebui să alegeți și un domeniu care are extensia țării dvs. (.co.uk în Marea Britanie; .ca în Canada etc.). Și în multe cazuri (dacă alegeți furnizorul potrivit) veți putea ridica o reducere la acest domeniu atunci când îl cumpărați alături de un domeniu .com.

Alegerea de găzduire web

La fel ca numele domeniilor, planurile de găzduire web pot fi cumpărate ieftin. Dar concentrându-vă în totalitate asupra prețului, veți crea doar probleme pentru site. Gazduirea în comun (shared) este una dintre cele mai mari probleme din această industrie, cel puțin în cea mai mare parte.

Gazduirea partajată este cel mai de bază plan de găzduire pe care îl puteți achiziționa. Este ieftin, dar este departe de a fi rapid. Gazduirea partajată este genială pentru furnizori, deoarece le permite să aglomereze un singur server și să primească taxe de abonament pentru fiecare utilizator pe care îl încarcă pe acesta. De asemenea, pot impartii acel server, folosind acelasi preț pentru a atrage clienți noi.

Dar indiferent de specificație, indiferent de lățimea de bandă sau spațiul oferit de firma de hosting., fiți foarte precaut cu această opțiune. Gazduirea în comun, după cum sugerează și numele său, înseamnă că veți partaja un server cu mulți alți utilizatori și cu nenumărate alte site-uri web. Gazdele Web nu fac să vă spună câți utilizatori care impart lățimea de bandă se vor înghesui pe un singur server, și chiar și atunci când aceste servere sunt relativ cu trafic redus, site-ul dvs. web va lupta în timpul perioadelor de vârf.

Dacă ați creat vreodată propriul site web și v-ați întrebat de ce pare să se târască în ritmul unui melc, acesta este motivul. Chiar și atunci când website tău tocmai a fost lansat, chiar și atunci când există foarte puțin conținut și foarte puțini utilizatori, aceasta este încă o idee proastă. Dacă site-ul dvs. este lent, utilizatorii îl vor ignora; dacă site-ul dvs. are viteză de incărcare slabă acesta va fi ignorat de Google in partea de SEO, Google iubeste siteurile care au incarcare rapidă.

Din fericire, nu trebuie să aruncați bani pe un server dedicat pentru a obține un site web care funcționează fără probleme. De fapt, chiar dacă un server dedicat se încadrează în bugetul dvs., nu este ceea ce aveți nevoie în acest moment. Un plan de găzduire partajat s-ar putea să satisfacă nevoile dvs., dar un server dedicat ar putea fi excesiv.

Serverele VPS sunt undeva între serverele de distribuire partajate și serverele dedicate. Sunt foarte rapide și sunt toate ale tale, dar sunt, de asemenea, o valoare fantastică pentru bani. Există două tipuri de server VPS și este foarte important să înțelegem care este. Serverele „autogestionate” trebuie să fie gestionate de dvs. Dacă ceva nu merge bine, va trebui să-l repari. În multe cazuri, trimiterea unui e-mail către asistența clienților va întoarce un mesaj pe linia: „Deoarece este un server autogestionat, nu putem să vă ajutăm”, deși gazdele web mai bune vă vor indica în direcția corectă. Aceste servere VPS sunt mai ieftine și sunt perfect acceptabile dacă aveți un pic de cunoștințe tehnice sau veți angaja un dezvoltator pentru a supraveghea lucrurile. Dacă nu, trebuie să căutați un server VPS care este gestionat de către gazda web, unul care vine cu propria sa echipă dedicată de asistență.

În funcție de costuri, caracteristici, asistență pentru clienți și orice altceva de care are nevoie o gazdă web bună, aceștia sunt cei doi furnizori pe care îi recomandăm, împreună cu planurile care sunt cele mai importante:

Găzduire Web Business - Webpal Romania

Cel mai bun plan de hosting pentru afaceri - BIZ STANDARD

Deși prețul standard este listat la € 26.95 pe lună, ar trebui să puteți obține acest lucru cu mai puțin de €9. Există întotdeauna o ofertă și aceste prețuri inițiale sunt la fel de autentice ca și o vanzare la un magazin de mobilă. Acest plan este orientat către site-uri web care atrag mult trafic și înseamnă că veți fi pregătiți pentru acel trafic atunci când va veni. Este întotdeauna bine să fii gata pentru asta, pentru că dacă vreunul dintre articolele tale este viral și nu ai lățimea de bandă care să gestioneze traficul, atunci vei pierde. Puteți crea 2 site-uri în cadrul acestui plan.

Al doilea cel mai bun plan de hosting pentru afacerea ta - BIZ START

Această opțiune este la jumatate de pret mai ieftin, dar dacă ai un buget restrâns si ai doar un website acesta este perfect pentru afacerea ta. Este livrat cu multe din aceleași funcții ca și planul STANDARD, dar nu va putea gestiona atât de mult trafic, există un număr mai mic de resurse disponibile. Prețurile, caracteristicile și planurile în sine se schimbă mereu. Dar dacă vă concentrați pe furnizori de top, puteți aștepta să primiți aceleași caracteristici la acelasi preț.

Dacă plătești în jur de 15 euro pe lună, atunci te poți aștepta la ceva care nu se va opri, va fi ușor de gestionat și va avea o serie de funcții suplimentare. Cu excepția cazului în care obțineți câteva caracteristici extraordinare sau dacă nu vă înscrieți pentru un server VPS, un server cloud sau un server dedicat (toate acestea pot costa mai mult de 30 USD pe lună), atunci nu este necesar să plătiți mai mult decât acesta. Toate pachetele de hosting includ gratuit Certificat SSL Let's Encryp.

Pachetele de web hosting de la webpal pot fi achiziționate individual sau împreună cu pachetele Bussines oferite de REMSIT, vezi oferta de domeniu și hosting inclus în secțiunea Creare Site de Prezentare

gazduire-wepbal-romania